Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

HVILKEN KIKKERT ER DU PÅ UDKIG EFTER? FIND SVARET HER!

 

Hochstz og Pürsch

Her kan du finde svaret på hvilken kikkert der er den helt rigtige for dig. Mange bliver hurtigt forvirret omkring valg af forstørrelse og hvor hvilken størrelse passe ind i netop det miljø du bruger din riffelkikkert til. Er du jæger og går på jagt på almindeligvis, som vil sige afstands jagt til klovbærende råvildt (Hochsitz), almindelige Pürsch vil du ikke gå helt galt i byen med en riffelkikkert med en forstørrelsesgrad mellem 9-12 gange. Riffelkikkerterne starter på normalvis på en 2.5 til 3 gange forstørrelse og bliver anvendt til normal jagt.

2.5 - 3 gange forstørrelse bruges til korteskud på trykjagt, hvor på man skyder på kortere hold (Pürsch og afstandsjagt). Jagt hvor dyrene er i bevægelse skal du bruge i mellem 2.5 - 10x56 eller en 12x56), for at få et overblik i hvad disse tal egentlig fortæller, så kig med her: Laveste forstørrelse - højeste forstørrelse x56 = med linsediameteren i millimeter.  


Tryk og drivjagt

På jagte hvor man typisk vil anvende riffelkikkerter med forstørrelsesgrad helt ned til 1.25 - 1.5 gange forstørrelse, vil være til tryk eller drivjagt og en max forstørrelse på 4.5 til 6 gange forstørrelse. Hvis denne form for jagttype passer til din jagt, så vil en 1.25 til 4.5x26 eller en 1.5- 6x42 være et godt valg.