Brug for hjælp ?
Ring til os på 70 60 55 01

Våbenpleje

Våbenpleje

Det er overordentligt vigtigt at holde sit våben ved lige. Det inkluderer både rengøring, smøring og vedligeholdelse. For at sikre sig pålidelighed fra sit våben, skal det plejes ofte og efterses efter hver brug. Hos Jagtland.dk får du professionelle våbenpleje produkter som du kan benytte til at gøre dit våben 100% iorden.

Vi fører et bredt udvalg af jagtudstyr, våbenolie og rensesæt til riffel og haglgevær. Alt sammen får du billigt og med hurtig levering.

Filtrer
Placering
Produktnavn
Pris
Producent
Faldende orden
Vis som Gitter Liste
5 varer
30
60
90
Alle
30
60
90
Alle


GUIDE TIL VÅBENPLEJE FOR RIFLER OG HAGLGEVÆR

At passe dine våben, kan være dyd eller noget som skal overstås i en fart. Men vigtigheden er der og derfor vil vi give dig nogle gode råd til at pleje dine våben her på Jagtland.dk. Selve glæden ved at have et fint og kært våben kan være enorm og derfor skal du passe det, så dit våben kan forblive funktions dygtigt. Mange jægere har formået at skabe et ritual for at pleje og vedligeholde deres våben. Et af disse ritualer kan være der at våben pleje bliver gjort til noget musik og det kunne sagtens fremstå at der kunne stå en lille skarp på bordet, samt en god forkost. Denne hygge og tanken om det flot blankpoleret og velfungerede våben ved ende resultatet samler helheden ved ritualet.

VÅBENPLEJE TIL RIFFEL

For at skabe dig et hurtig overblik over hvilken opgaver riflen gemmer på skal du bare se her: Sikre Kikkertsigte er fastspændt. Undgå at få uhensigtsmæssige træfpunkter ved at fastspænde løse skruer, altså at alle samlinger skal være stammes.(husk at efterspænde under beslaget) At have et klart billede i kikkert linsen, kræver en pudsning og kan gøres med et rensesæt bestående af antistatisk børste, mikrofiberklud, rensevæske og partikel fjerner.

VÅBENPLEJE TIL HAGLGEVÆR

Haglgevær er mere simpelt at holde vedlige. Tjek efter for tøkrsprækker efter den hårde vinterkulde. I sær ved kolbens hals, da træværket er tyndt og derfor mere modtageligt for skader. Med et halv automatisk gevær er det specielt værd at tage et kig på forskæftet. Husk også på haglbøsser der har et olie finish at påfører i tynde lag et nyt lag skæfteolie, så det forbliver pænt og beskyttet.

Rensningsmidler til Våbenpleje

Våbenolie

Benytter du våbenolie sørger du for, at dit våben altid er velsmurt og modvirker rust. Dit våben vil bære præg af den sidste gang du tilførte olien, da det indtørre i løbet. Det er dog ikke noget problem da det let kan fjernes ved at tilføre ny olie med en bomuldsbørste. Husk at våbenolie gør, at dit våben altid opnår den optimale ydeevne.

Våbenfedt

Våbenfedt er ideelt til dele som er særligt udsat for slitage. Vi anbefaler du anvender våbenfedt med måde, da smøreevnen i våbenfedt er noget højere end i våbenolie. Våbenfedt er ikke rensende, og det er derfor nødvendigt at have renset våbnet grundigt inden påføring af våbenfedt, da det godt kan få krudtslam til at samle sig i klumper.

Kobberskum

Kobberskum er et effektivt middel til at opløse eller fjerne aflejringer fra projektiler. På de fleste dåser sidder en indbygget tud, tuden gør det let at få skummet de ønskede steder. Vi anbefaler du lader det trække ordentlig ind, gerne omkring 15 min., derefter skal det fjernes med olie og/eller varmt vand. Kobberskum frarådes til ældre våben.

Hvis du har brug for rådgivning, så tøv ej, for hos Jagtland.dk har vi mere end 30 års erfaring og er altid klar til at give dig rådgivning som passer til dine behov. Klik her for kontakt.