Brug for hjælp ?
Ring til os på 70 60 55 01

Håndkikkert

Håndkikkert - Din ven i naturen

Skal man nyde naturen i fulde drag har man brug for en god håndkikkert. Det er vigtigt at en håndkikkert skal være robust og pålidelig når man har den med i naturen. Er du i tvivl om hvilken kikkert du skal vælge, er vi altid klar til at rådgive dig til det helt rigtige valg.

Vi fører et bredt udvalg af håndkikkerter til både jagt og fritid, og alle kikkerter er nøje udvalgt efter kvalitet og pris. Du kan derfor være sikker på at få kvalitet til en god og overkommelig pris.

Køb din håndkikkert online hos Jagtland.dk

Når du køber din nye håndkikkert hos Jagtland.dk får du altid 30 dages fuld returret. Vi har over 30 års erfaring fra jagtbranchen så vi giver dig gode råd og vejledning til det helt rigtige valg. Vi fører også et bredt udvalg af praktiske jagtkikkerter og monokikkerter og du er altid velkommen til at lade dig friste af vores store udvalg af spændende jagtudstyr !

Filtrer
Placering
Produktnavn
Pris
Producent
Faldende orden
Vis som Gitter Liste
17 varer
30
60
90
Alle
30
60
90
Alle


Find din næste håndkikkert

Er du i tvivl om hvilken kikkert der passer bedste til dig, så har vi samlet et par gode råd, der kan hjælpe dig til at vælge den rigtige kikkert. En kikkert er et uundværligt redskab på jagten, da byttet typisk befinder sig på længere afstand, det kan derfor være rart at have en kikkert ved hånden. Start med at redegøre hvad dit primære formål med kikkerten er.

 

  • Jagtkikkert
  • Fritidskikkert til f.eks. fugle  
  • Marinekikkert

 

Jagtkikkert

Den mest almindelige jagtkikkert, er i størrelsen 8x42 mm. Der findes mange forskellige størrelser kikkerter, og det er ikke sikkert den rette kikkert for dig, er den der følger flertallet. Kendetegnet ved en jagtkikkert er, at de er speciel fremstillet til dette formål. Du får altså en kikkert der giver dig klare og skarpe billeder af dyrene. Der er også taget højde for at den typiske jæger befinder sig ude i alt slags vejr, derfor kan jagtkikkerter tåle alle vejrforhold. Slutteligt er der taget højde for hvilket tidspunkt på dagen den skal bruges. En jagtkikkert fungerer godt i daggry og skumringen, hvor der kan være svært at spotte dyrene. Vi har et stort udvalg af jagtkikkerter hos Jagtland, og et endnu større udvalg hos kikkert-shoppen.

 

Fritidskikkert til fugle og natur

En god kikkert til fugle og natur observationer, har typisk størrelsen 8x – 10x. Vælger man en 8x kikkert, får man et flot stort synsfelt, hvilket er velegnet til at lokalisere fuglene og følge dem på horisonten. Vælger man en kikkert med forstørrelsen 10x, kommer man tættere på. Det gør at man bedre kan se fuglene og se detaljerne mere tydeligt. En fuglekikkert må som jagtkikkerten være 100% vandtæt, da den skal kunne bruges i alt slagsvejr. For at sikre 100% vandtæthed bliver de fleste kikkerter på markedet i dag produceret med Nitrogen- eller Argongas, det sikre nemlig vandtæthed og sikre de indvendige dele mod støv og snavs.

 

Marinekikkert

En marinekikkert skiller sig på nogle punkter ud fra de andre mere almindelige kikkerter, men på andre punkter minder den meget om. En marinekikkert bør være påfyldt Nitrogen- eller Argongas, for at sikre 100% vandtæthed. Marinekikkerter er som navnet antydet, til brug i våde miljøer, de er speciel fremstillet til formålet, og deres detaljer er udvalgt til brug på vandet.

På vandet kan det være svært at holde kikkerten stille, vi anbefaler derfor en kikkert i forstørrelse 7x, da det giver et godt billede af objektet og samtidig giver den bedste mulighed for at holde kikkerten stille.

En god marinekikkert er også udstyret med så stor en frontlinsediameter som muligt, da det gør den ekstra lysstærk på vandet. Derudover findes der også marinekikkerter som er udstyret med indbygget kompas.

 

Hvilken kikkert skal du vælge?

Hvilken kikkert du skal vælger afhænger af dit behov. Der findes mange forskellige typer, med forskellige forstørrelser. Hos Jagtland finder du de ovennævnte modeller som jagtkikkert, fritidskikkert og marinekikkert, men du finder også lommekikkerter, monokikkerter, sigtekikkerter mf. Vi ved godt det kan være svært at navigere rundt i de mange typer af modeller, og vi ønsker du får den rigtige kikkert til dit behov. Kontakt os gerne eller besøg os i vores showroom i Kværkeby tæt på Ringsted. Vi har over 30 års erfaring i branchen som vi venter på at dele med dig, så du får den rigtige kikkert !