Vildtpleje

Den ideelle jagt ender for jægeren, når der er skudt et flot sundt dyr. Når vinteren nærmer sig, begynder det at blive svært for dyrene at finde føde. Det er derfor vigtigt at pleje vildtet, hvis man vil have en god og solid vildtbestand på sit jagtrevir. Den rette pleje får nemlig dyrene til at vende tilbage, og på den måde sikre du dig de bedste dyr på dit jagtrevir. Hos Jagtlan.dk fører vi et bredt udvalg af udstyr til vildtpleje, lige fra foderspiraler til færdige fodertønder.

 

Se vores udvalg online nedenfor, eller besøg os i vores showroom hvor vi står klar til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige produkt.

Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden

Hvorfor vildtpleje?

Er du skovejer ved du måske at der er mere værdi i jagten end selve skovdriften. Der kan derfor være en bedre økonomi i at pleje vildtet, frem for at skræmme det væk med intensivjordbrug. En sund bestand vil gøre din skov attraktiv for jægere, da det vil give dem de bedste muligheder for et flot trofæ. Vi anbefaler at du tilpasser vildtplejen til områdets natur, så vildtet tilgodeses.

Placering af vildtpleje

Man kan trække hesten til truget, men man kan ikke tvinge hesten til at drikke. Sådan lyder et gammelt ordsprog, der handler om at man ikke kan tvinge nogen til noget de ikke selv ønsker. Ligeledes kan intentionerne om vildtpleje være nok så gode, men hvis der ikke er de rette betingelser for vildtet, vil det ikke have den ønskede effekt, da vildtet ikke har de rette betingelser for at leve der. Derfor bør man ved opsættelse af vildtpleje, sørge for der er tilgang til:

  • føde
  • vand
  • skjul
  • ynglemuligheder
  • tilstrækkelig med plads.

Valg af vildtpleje

Når den rette placering har fundet sted, er det vigtigt at overveje hvad der skal vildtplejes med. Forskellige dyr foretrækker forskelligt foder, fælles for dem alle gælder dog, at variation er med til at skabe et vildtvenligt areal. Det anbefales derfor man kigger på omgivelserne, i de fleste tilfælde vil det ikke være nok med en fodertønde, men også kræve variation i naturen omkring den. Det anbefales at benytte en kombination af vildtpleje og plantning. Hos Jagtland.dk har vi udvalg en række vildtplejeprodukter bestående af foderspiraler og fodertønder.

Fodertønder og foderspiraler

Hvis du har modet til at lave din egen fodertønde, har vi foderspiralerne. Hos os finder du blandt andet foderspiraler til fasaner og andet fuglevildt, som er specielt udviklet med henblik på behovet for mindre kornsorter. Du finder også større og kraftigere foderspiraler til råvildt. Her anbefaler vi at du køber en foderindsats med, da råvildtet godt kan være hårde ved fodertønder og udstyr.

Skal det gå stærkt, eller orker du ikke besværet ved selv at lave en fodertønde, finder du også færdige løsninger os hos. Så kan du hurtigt og nemt få styr på vildtpleje uden at knokle for meget, og så er der kun tilbage at nyde synet af vildt der trives.

Hos Jagtland.dk har vi mere end 30 års erfaring indenfor jagt og salg af jagtudstyr. Du er altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning, vi deler gerne vores erfaringer med dig. Hos os er det vigtigt du får det rigtige produkt, det sikrer vi bedst muligt ved at kende dine behov. Kontakt os gerne her for spørgsmål, eller besøg i vores showroom i Kværkeby, tæt ved Ringsted.