Brug for hjælp ?
Ring til os på 70 60 55 01

Våbenskabe

Våbenskab

Er du på udkig efter nyt våbenskab, er du kommet til det rette sted. I 2016 trådte nye EU-regler for opbevaring af våben i kraft. Reglerne indeholder en række ting, du skal være opmærksom på når du vælger våbenskab. Hos Jagtland.dk har vi gjort et stykke af arbejdet for dig, vi fører udelukkende våbenskabe som er godkendt efter alle de gældende normer og som har de rette godkendelser.

Vi fører våbenskabe i forskellige størrelser, med mulighed for individuel tilpasning, sådan at du f.eks. kan få et våbenskab med hylder.

 

Til våben hører den rette pleje, se vores udvalg af våbenolie, så du undgår unødig slitage.

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Hvorfor eje et våbenskab

Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis man ikke opbevarer sine våben rigtigt. Ejer du ikke et våbenskab, risikere du en bødestraf, en forsikring der ikke vil dække ved tyveri og fratagelse af jagttegn. I våbenskabet skal både våben og ammunition opbevares, på den måde sikre du bedst dig selv og dine omgivelser.

Hvilket våbenskab skal man vælge?

Først og fremmest skal våbenskabet være lovligt, så du undgår at komme galt afsted med loven. Dernæst bør du overveje hvilke behov du har, så du finder et våbenskab der passer til dig. Overvej hvor mange våben og ammunition du har brug for at have opbevaret. Vi anbefaler du også overvejer om der vil komme flere våben til på et senere tidspunkt, hvis det er tilfældet, anbefaler vi du køber et lidt større våbenskab end hvad du har brug for nu og her.

Hvor skal våbenskabet stå?

Et våbenskab er en tung sag, og der desværre sket flere tilfælde hvor det har været placeret forkert, sådan at huset har taget skade. Ikke alle steder i huset er bærende, overvej derfor altid, hvor på din 1.sal du sætter våbenskabet, eller om du sætter det oven på en kælder. Udover vægten, kræver våbenskabet plads et sted hvor det kan fastgøres.

Overvej slutteligt temperaturen i rummet, hvis der kommer fugt i våbenskabet risikerer du rust på dine våben, samt mug og skimmel på dele i stof eller læder.
Du kan minimere chancerne for disse skader, ved at sikre dig at våbnene er varme og tørre inden de kommer i skabet.

Hvilken type lås skal våbenskabet have?

Hos Jagtland.dk følger der som standard 2 nøgler med, men det er muligt at tilkøbe elektronisk lås til alle vores modeller. Om man ønsker en nøglelås eller en elektronisk kodelås er en smagssag, det ene er ikke bedre end det andet.

Vælger du en nøglelås anbefaler vi du bærer nøglen sammen med resten af dine nøgler, sådan at den ikke havner i de forkerte hænder, som børn eller indbrudstyve. Det er selvfølgelig også en mulighed at gemme den et godt sted, hvor kun du ved hvor den er henne.

Orker du ikke at slæbe rundt på nøglen hele tiden, eller er du bange for du ikke kan gemme den godt nok væk, så er en elekronisk kodelås måske det rette for dig. Der findes ingen nøgle dertil, til gengæld kræver det, at du skal kunne huske koden fra gang til gang.

 

Når du køber dit nye våbenskab online hos Jagtland.dk får du altid hurtig og gratis levering til alle brofaste øer i Danmark. Derudover får du rådgivning og vejledning af eksperter, vi har over 30 års erfaring fra branchen. Husk også at se nærmere på vores udvalg af jagtudstyr og kikkerter, eller lad dig friste af vores gode jagt tilbud !