Lokkekald

Der findes forskellige lokkekald alt efter hvilket dyr man ønsker at lokke frem. Er du endnu ikke bekendt med en lokkekalder, vil du snart finde ud af, at det ikke er så let som man skulle tro. Der findes forskellige lokkekaldere, lokkelyde og lokketeknikker.

De fleste lokkekald er nemme at bruge, og kan betjenes mens man benytter sit våben. Det kræver lidt øvelse at få de rigtige lyde frem, men der findes utallige videoer som effektivt viser hvordan man benytter sit lokkekald mest optimalt. Et eksempel på en lokkekalder er Nordik Roe Bukkekald, den er lavet til jagt på råbukken. Ved hjælp af en elastik, kan man let fremkalde forskellige lyde som råens brunstkald, kontaktkald mf.

Der er ingen tvivl om at det er en helt særlig oplevelse, når det lykkes at kalde vildtet helt ind på skudhold. 

Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side
Faldende orden

Hvilket lokkekald skal du vælge

Hvilket lokkekald du skal vælge, afhænger af hvilket dyr du ønsker at lokke frem. Nogle lokkekald kan fremkalde flere forskellige lyde, som kan fremkalde flere forskellige dyr. Der findes også mere specifikke lokkekald, som er bedre egnet til specifikke dyr. Hvis du endnu ikke ved hvilke dyr du skal på jagt efter, eller du er den erfarne jæger som går på mange forskellige jagte, tilbyder vi også sammenpakninger med flere forskellige lokkekald.

Lokketeknik

Uanset hvilken jagt du skal på, vil du finde ud af, at der er mange meninger om hvad den rette lokketeknik er. Skal man lokke få gange, med lange pauser imellem kaldene. Eller skal man gå mere aggressivt til værks og kalde mange gange og hurtigt efterhinanden. Nogen mener den intensive lokning virker skræmmende, andre mener at det netop er med til at hidse bukken tilpas op. De mange forklaringer skyldes måske de mange erfaringer, og lige som vi mennesker reagerer forskelligt, kan man argumentere for at bukkene også reagere forskelligt på lokkekald. Vi anbefaler du selv afprøver forskellige metoder, sådan at du kan drage dine egne erfaringer.

Gode råd

Lokkekald skal bruges som et hjælpemiddel på jagten, derfor skal man stadig tage højde for hvordan man tilrettelægger sin lokning. En jagt tager tid, også selvom man har et lokkekald med, sørg derfor for at side bekvemt inden du lokker. Sørg for at sidde skjult, så du ikke skræmmer dyret væk, og sørg for at have vinden i ryggen så dyret ikke lugter dig. Disse råd kender du sikkert allerede, da de er meget almindelige når man går på jagt. Lokkejagt er ikke meget anderledes end en almindelig tur på jagt, for lokkekald er en almindelig tur på jagt, blot med lokkekald som et hjælpemiddel. Det kunne f.eks. være sidst på morgenjagten, når den er ved at være ovre uden held.

 

Ved du ikke om et lokkekald er noget for dig, og ved du ikke om du kan finde ud af at bruge en, så besøg os gerne i vores showroom. Hos Jagtland.dk får du altid et bredt udvalg, som er nøje udvalgt ud fra vores 30 års lange erfaring. Vi er altid klar med råd og vejledning, kontakt os gerne på mail eller telefon, så vi hurtigt og billigt kan få din vare afsted.