Need Help? +44 (0) 123 4567
You can add your content here.

Jagtknive

Jagtknive

Et rent snit sikrer en effektiv aflivning af byttet, hvilket gør en jagtkniv til et uundværligt redskab på jagten. En kniv er ikke bare kniv, hos Jagtland.dk har vi sammensat et udvalg af forskellige typer knive, til forskellige typer behov. Det finder du blandt andet i slagtesæt fra Outdoor Edge, som består af flere forskellige typer jagtknive. Jagtknivene må altid være klar til brug, og for at være dette, må de altid være slebet ordentligt, så de er tilpas skarp. Til dette formål sælger vi slibesæt fra Lansky.

Søger du en speciel kniv, er du altid velkommen til at kontakte os og høre om vi kan skaffe den.

Filtrer
Filtrer efter
Kategori
 1. Slagtesæt 3
Filtrer
Placering
Produktnavn
Pris
Faldende orden
Vis som Gitter Liste
4 varer
24
48
60
Alle
 1. WildTech Jagtkniv fra Stabilotherm
  NYHEDSPAR 13%
  WildTech Jagtkniv
  Tilbudspris 349,00 kr Normalpris 399,00 kr
 2. Swingblade jagtkniv fra Outdoor Edge
  SPAR 27%
  SwingBlade Jagtkniv
  Tilbudspris 659,00 kr Normalpris 899,00 kr
Filtrer
Placering
Produktnavn
Pris
Faldende orden
Vis som Gitter Liste
4 varer
24
48
60
Alle

Den rigtige jagtkniv 

Jagtknivens historie strækker sig tilbage til stenalderen, og videnskabsfolk mener faktisk, at det var et af de allerførste stykker værktøj mennesket medbragte på sin jagt. Den gang blev knivene lavet af sten, kogle, muslinger og hvad der ellers var til rådighed. Jagtkniven var dengang et uundværligt stykke værktøj og er det stadig den dag i dag. Gennem jagtknivens lange historie har den heldigvis forandret sig en del. Jagtkniven blev i stenalderen brugt til at slå dyret ihjel, i dag bliver en typisk brugt af jægere til at bearbejde det døde dyr med.

Hvad er formålet med kniven?

Der findes i dag mange forskellige typer knive, der er de klassiske allround-knive, og så er der de mere specielle knive som er beregnet til et bestemt formål. Eksempler på dette kunne være knive til opbrækning, flåning, partering eller trofæbehandling.

Når du har klarlagt hvilken type kniv, eller knive, som du har brug for, er du klar til at stille dig selv det næste spørgsmål.

Jagtknive med fast blad eller foldekniv?

For mange er det en smagssag, om man er til foldekniv eller til en kniv med faste blade. Hver kniv har dog sine fordele og vi vil her komme nærmere ind på disse.

Vælger man en kniv med fast blad, har den ikke nogen bevægelige dele, det er en fordel fordi det for mange, vil gøre den virker mere massiv. Knive med faste blade har typisk en større styrke, mere tyngde og et mere stabilt blad. Du kan få knive med faste blade i forskellige størrelser, fælles for dem alle gælder dog, at de vil fylde noget mere end en foldekniv.  

Foldekniven derimod har nogle andre fordele. Den er lavet til at fylde mindst muligt, og er derfor nem at have med på jagt, da den nemt kan lommen. Mange vil nok tænke en foldekniv som værende en lommekniv. Foldekniven vejer typisk mindre, den er nem at have med, den har bedre beskyttelse af bladet og så er der i nogle tilfælde mulighed for at skifte blad efter formål.

Jagtknivens detaljer

Når du har valgt om du vil gå med en foldekniv eller kniv med fast blad, kan du vælge at kigge på detaljerne. Der findes mange små detaljer som kan være med til at afgøre, hvilken kniv der er den rette for dig.

Det første du nok vil ligge mærke til når du får kniven i hånden er skaftet. Skaftet bør være behageligt at holde på, da du ofte kommer til at bruge kniven i længere tid ad gangen. Mærk efter om den ligger godt i din hånd, om det er den rigtige størrelse og at der ikke er nogle skarpe kanter der genere.

Tyngden på kniven kan også være en faktor som spiller ind på, om den er rar at arbejde med. En for tung kniv, vil hurtig føles endnu tungere ved brug. Modsat kan en for let kniv virke for lille til formålet, da det kan føles som om den ikke rigtig får fat.

De fleste knive er i dag udstyret med fingerstop. Det kan være en rigtig rar detalje at have på sin kniv, da skaftet hurtigt kan blive fyldt med blod, og man derfor risikere at fingeren glider. Med fingerstop undgår du derfor, at fingeren glider frem på bladet, og du får ikke skåret fingeren.

Den rigtige kniv

Om du er til foldekniv eller kniv med fast blad, er det vigtigt at vedlige holde den, så du altid er klar til at lave et perfekt snit. Vi anbefaler derfor du kigger på vores udvalg af slibesæt til knive fra Lansky.

Hvilken jagtkniv du skal vælge, afhænger i høj grad af hvilket formål du skal bruge den til. Hos Jagtland.dk har vi et bredt udvalg af forskellige knive. Vi sælger enkelte knive med fast blad, foldeknive og knive hvor man kan udskifte bladet. Søger du mere end en kniv har vi også flere størrelser af slagtesæt til jagt. Er du i tvivl om hvilken kniv du skal vælge, så kontakt os gerne her, eller besøg os i vores showroom så du kan prøve at holde kniven inden køb. Vi står klar med vores mere end 30 års erfaring til at rådgive dig, til at finde den perfekte kniv.